Арсенал - Суонзи

Арсенал посреща Суонзи в четвъртия кръг на английската Висша лига. Двата тима ще се изправят един срещу друг в събота (10.09.2011) от 17:00 часа българско време, на стадион “Емирейтс” в Лондон.
Арсенал започна настоящия сезон в Англия по един катастрофален начин, и едва ли има привърженик на “артилеристите”, който иска да си спомня за последните срещи на своя любим тим. След трите изминали дотук кръга, футболистите на Арсен Венгер се намират едва на 17-то място във временното класиране с актив от само 1 точка, постигната с равенство и допуснати две загуби. Головата разлика на Арсенал пък е просто отчайваща 2-10. В първия кръг “топчиите”записаха нулево равенство при гостуването си на Нюкасъл, във втория загубиха с 0:2 1 домакинството си на Ливърпул, за да дойде и кошмарния трети кръг, в който футболистите на шампиона Манчестър Юнайтед просто се подиграха с отбора на Арсенал разгромявайки го с 8:2. Общо взето краха на този отбор на “артилеристите” се очакваше предвид раздялата през лятото с основни играчи, като Франсеск Фабрегас, Самир Насри, Гаел Клиши и Емануел Ебуе. Вместо обаче да привлече достойни техни заместници, мениджъра на Арсенал Арсен Венгер за поредна година подсили своя тим с недоказани анонимни младоци. Все пак добрата новина от лагера на лондончани, е че за поредна година ще участват в груповата фаза на Шампионската лига, след като успяха да преминат успешно плейофната фаза на турнира, побеждавайки на два пъти коравия италианки Удинезе.
Суонзи също като своя съперник от Лондон, все още чака своята първа победа, но и своя първи отбелязан гол в настоящото издание на английската Висша лига. Засега новаците в елита са регистрирали една загуба с 4:0, дошла в първия кръг при гостуването на Манчестър Сити и две домакински нулеви равенства, съответно срещу Уигън и Съндърланд. Така след третия кръг, отбора на Суонзи заема 15-то място във временното класиране в Англия, с актив от две точки и голова разлика 0-4. Основната цел на гостите ще е да запазят мястото си сред най-добрите във Висшата лига и догодина, но определено задачата им ще е доста трудна. Лятната селекция на отбора ръководен от мениджъра Брендън Роджърс бе повече от скромна и новаците не могат да се похвалят с кой знае какви известни имена сред новите си попълнения. В отбора през лятото акостираха Дани Греъм (Уотфорд), Стивън Каулкър (Тотнъм), Хосе Морейра (Бенфика), Лирой Лита (Мидълзбро) и Дарнел Ситу (Ланс).
Арсенал – Суонзи ще е битка на два от малкото останали отбори във Висшата лига, които все още нямат победа през настоящата кампания. След тежката загуба от Манчестър Юнайтед, сега момчетата на Арсен Венгер ще бъдат максимално мобилизирани да изтрият срамния спомен оставен им шампионите в предишния мач. Гостите също търсят първи успех през този сезон, но този път “артилеристите” надали ще позволят някаква изненада в този двубой. Очаквам изразителна победа за домакините с поне два гола разлика.

Източник: Арсенал - Суонзи
 
Висша лига