Болтън - Манчестър Юнайтед

Болтън и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу друг в един от най-интересните футболни двубои от четвъртия кръг на английската Висша лига. Двата тима ще се срещнат на стадион “Рийбок Стейдиъм” в събота (10.09) от 19:30 часа българско време.
Болтън започна обещаващо новия сезон в английската Висша лига, записвайки победа с внушителното 4:0 при гостуването си на новака Куинс Парк Рейнджърс в първи кръг. В следващите си два мача обаче, футболистите на Болтън допуснаха две загуби, съответно с 2:3 в домакинството си на Манчестър Сити и с 3:1 при гостуването си на Ливърпул в последния кръг. Така към момента домакините заемат 10-тото място във временното подреждане в Англия с актив от три точки и голова разлика 7-6. Отбора на Болтън се подсили през лятната пауза с цели осем нови попълнения, сред които най-известните имена са на Найджъл Рио-Кокър от Астън Вила и Давид Нгог от Ливърпул. Добрата новина за мениджъра на домакините Оуен Койл е завръщането в състава на полузащитникът Стюърт Холдън, който беше извън игра цели шест месеца заради тежка контузия в коляното. По ирония на съдбата 26-годишният Холдън ще се завърне в игра точно в двубой срещу Манчестър Юнайтед, като именно в мач срещу “червените дяволи” халфът получи трвамата си в коляното след твърдо влизане на Джони Еванс, в срещата между двата тима играна през март месец през миналия сезон.
Манчестър Юнайтед започна по перфектен начин своята кампания в Премиършип и отново показа на всички, ще именно те ще бъдат и тази година основния фаворит за титлата в Англия. Бербатов и компания спечелиха всичките си срещи дотук, като в първия кръг записаха победа с 2:1 при гостуването си на Уест Бромич Албион, а във втория победиха с класическото 3:0 гостуващия Болтън. В последния си мач от английския шампионат ще остане завинаги в спомените на привържениците на Манчестър Юнайтед, след като футболистите на Сър Алекс Фъргюсън унизиха един от най-големите си съперници Арсенал с 8:2 на Олд Трафорд. Така след този успех “червените дяволи” са едноличен лидер във временното класиране в Англия с пълен актив от 9 точки и внушителната голова разлика от 13-3. След разгрома над “артилеристите” стана ясно, че нападателят на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек ще трябва да почива между четири и пет седмици, след като се оказа, че травмата му е сериозна. Младият футболист има разтежение на бедрото и бе изваден от още 35-ата минута на мача. Въпреки контузията си обаче, именно младокът откри резултата за своя тим срещу Арсенал и показа, че ще играе основна роля в селекцията на Сър Алекс.
Болтън се намира в доста лоша серия от цели седем поредни мача без победа над Манчестър Юнайтед, като от тези седем последни сблъсъка между двата отбора, единствения им успех е едно равенство. Едва ли точно сега домакините ще успеят да спрат намиращите се в невероятна форма тим на Манчестър Юнайтед. Прогноза 2.

Източник: Болтън - Манчестър Юнайтед
 
Висша лига