Стоук Сити - Ливърпул

Стоук Сити и Ливърпул излизат един срещу друг в своите четвърти поред футболни срещи от първенството на английската Висша лига. Двата тима ще изиграят своя двубой в събота (10.09) от 17:00 часа българско време на “Британия Стейдиъм”.
Стоук Сити започна по отличен начин настоящия сезон в Премиършип, като до този момент след трите изминали кръга, футболистите на мениджъра Тони Пулис все още не познават вкуса на загубата. В първия кръг отбора на Стоук Сити постигна нулево равенство в домакинството си на един от фаворитите за титлата в Англия, тима на Челси, във втория кръг завършиха отново при равен резултат, този път 1:1 при гостуването си на новака Норич, а в последния кръг записаха и своята първа победа, надделявайки с 1:0 при гостуването си на Уест Бромич Албиън. Така отбора на Стоук Сити събра актив от 5 точки при голова разлика 2-1, които им отреждат засега деветото място във временното класиране на английската Висша лига. Добрите изяви на възпитаниците на Тони Пулис не би трябвало да се приемат като кой знае каква изненада, предвид сериозната селекция, която направиха през лятото. Ръководството на домакините счупи и трансферния рекорд за най-скъпа покупка в историята на клуба, плащайки над 10 милиона английски лири за нападателя на националния отбор и Тотнъм Питър Крауч. Другите по-сериозни попълнения в тима на Стоук Сити са Уилсън Паласиос от Тотнъм и бившият младежки национал на Англия Камерън Джероум. Освен добрите изяви в английското първенство, домакините могат да се похвалят и с успех на европейската сцена, където успяха да се класират в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.
Ливърпул записаха отличен старт през настоящия сезон в английската Висша лига и към момента заемат третото място във временното класиране. Точковия актив на “мърсисайдци” е седем точки постигнати с две победи и едно равенство, при голова разлика 6-2. В първия кръг тима на Ливърпул допусна равенство 1:1 при домакинството си на Съндърланд, а във втория надделяха с 2:0 при гостуването си на лондонския Арсенал. В последния си мач, пък записаха и втората си победа в първенството побеждавайки с 3:1 на своя “Анфийлд” тима на Болтън. През изминалата седмица затвори и трансферния прозорец в Англия, като в последния ден ръководството на “мърсисайдци” успя да направи два трансфера – един входящ и един изходящ. Бе продаден португалецът Раул Мейрелеш на Челси, а в същото време в тима бе привлечен уелският национал Крейг Белъми. Друго ново попълнение на Ливърпул Чарли Адам, който вече и успя да отбележи дебютния си гол с червения екип срещу Болтън при победата с 3:1, най-вероятно няма да може да вземе участие в мача срещу Стоук Сити, тъй като получи травма по време на двубоя на националния отбор на Шотландия срещу Чехия (2:2).
Стоук Сити в последните си три домакинства на Ливърпул нямат загуба, като са записали една победа и две равенства на своя “Британия Стейдиъм”. И двата тима вървят досега добре в първенството, като все още нямат загуба и е доста трудно да се каже, кой от тях ще надделее. Все пак гостите имат далеч по-високи цели от своя съперник и ако искат да ги постигнат трябва да печелят гостуванията си на такива отбори от ранга на Стоук Сити. Прогноза 2.

Източник: http://prognozisport.com/stouk-siti-livarpul-10-09-2011/
 
Висша лига